Waarom de VVD-kroegbaas niet van wollig taalgebruik houdt

Dick van der Velde is voor veel Zeeuwen nu nog een grote onbekende, maar de kans is groot dat hij over enkele maanden aan het roer van de provincie Zeeland staat. Van der Velde is door de VVD aangedragen als kandidaat-gedeputeerde, als de partij na de Provinciale Statenverkiezingen van volgende maand weer in het Zeeuwse kabinet terecht komt.

Volgens Van der Velde is hij in ieder geval voor veel Goesenaren wél een bekende. Hij had jarenlang twee café's in de stad, en ook het restaurant Karel V in Goes was ooit van hem. Van der Velde was daarna omgevingsmanager voor de gemeente Veere. Sinds een jaar of vier is hij projectmanager bij het bureau Economische Impuls Zeeland, dat in opdracht van de provincie probeert nieuwe bedrijven naar Zeeland te trekken.

Kroegbaas

Vanuit zijn horeca-verleden heeft Van der Velde een praktische instelling meegenomen. "Ik was een kroegbaas, en ben altijd een gewone jongen gebleven. Ik kom snel ter zake en hou niet van lange rapporten en wollig taalgebruik."

Als gedeputeerde zegt Van der Velde zich onder meer in te gaan zetten voor het 'Zeeland'-gevoel en voor betere digitale verbindingen in de provincie.

VVD'er Dick van der Velde (60) is als kandidaat-gedeputeerde de opvolger van Carla Schönknecht, die met pensioen gaat. Dick van der velde staat niet op de kandidatenlijst van de VVD voor deze verkiezingen. Als de partij ook de komende vier jaar in de coalitie terecht komt, is Van der Velde als gedeputeerde dus een kandidaat van buitenaf. Meestal is het zo dat de lijsttrekker ook de kandidaat-gedeputeerde voor de partij is, maar dat is bij de VVD deze keer niet zo. VVD-lijsttrekker en oudgediende Kees Bierens vindt namelijk dat er vers bloed in het dagelijks provinciebestuur moet komen. De provinciale Statenverkiezingen zijn woensdag 20 maart.

Deel dit artikel:

Reageren