Middelburgse stembureaus krijgen assistenten om zware deuren te openen

Zeven Middelburgse stembureaus hebben zo'n zware deur, dat de gemeente assistenten inzet om de deur te openen. De deur-assistenten zullen gedurende de openstelling van de stembureaus - tussen 7.30 uur en 21.00 uur - aanwezig zijn. Middelburg neemt deze maatregel om de toegankelijkheid van de stembureau's voor oudere en gehandicapte kiezers te vergroten.

Stembureau (foto: Omroep Zeeland)

De gemeente heeft samen met Stichting Werkgroep Gehandicapten Walcheren alle stembureaus onderzocht op toegankelijkheid. Zeven stembureaus blijken deuren te hebben met een 'te hoge bedieningsweerstand'. Het gaat om de stembureaus in basisschool Acaciahof, Praktijkschool Het Bolwerk, Kindcentrum De Aventurijn, de Franciscusschool, Het Talent, dorpshuis De Arne en sporthal de Blikken.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Zes stembureaus hebben geen gehandicaptenparkeerplaatsen. Op die plaatsen richt de stad op verkiezingsdagen tijdelijke parkeerplaatsen in.

De eerstvolgende verkiezingsdag is woensdag 20 maart. Dan worden de nieuwe leden voor Provinciale Staten gekozen. Op woensdag 23 mei zijn er verkiezingen voor het Europees parlement.

Reageren