Zeeland is vier vloggende (kinder)directeuren rijker

Niet de gedeputeerden, maar de kinderdirecteuren van Zeeland zitten vandaag op de zetels in de vergaderzaal. De vier regiokinderdirecteuren zijn door de provincie aangesteld om de Zeeuwse schoolpleinen groener te maken.

Twintig Zeeuwse kinderen uit groep 6 en groep 7 hadden de afgelopen weken sollicitatiegesprekken met gedeputeerde Carla Schönknecht en projectleider Vincent van der Veen. De kinderen stuurden geen sollicitatiebrief, maar een vlogvideo waarin ze lieten zien wat ze zouden doen om het schoolplein groener te maken.

Uit de twintig kinderen zijn vier directeuren gekozen: Obis Broekema uit Kerkwerve, Anne Dijkhuizen uit Kamperland, Tijn van 't Westeinde uit 's Heer-Abtskerke en Jedithja Steenbeek uit Oost-Souburg.

Vier regiokinderdirecteuren, links naar rechts: Obis, de secretaris, Anne, Jedithja en Tijn (foto: Omroep Zeeland)

Tips

Het is de bedoeling dat de kinderen dit jaar langs alle Zeeuwse basisscholen gaan om tips te geven over het groener maken van de schoolpleinen. Dit moet allemaal vastgelegd worden op camera. Daarom kregen de kinderen ook allemaal een vlogcamera cadeau.

Een groener schoolplein

Samen met hun jaarcontract kregen de kinderdirecteuren vijftienhonderd euro om te besteden aan hun eigen schoolplein. "Om alvast het goede voorbeeld te geven", aldus Vincent van der Veen, projectleider Natuureducatie van de provincie Zeeland. Volgens Van der Veen bestaan de schoolpleinen vooral uit stoeptegels en zou dit totaal anders moeten.

Van der Veen: "Ook leraren van het basisonderwijs geven aan dat de schoolpleinen niet groen genoeg zijn. Ze zouden graag eens buiten les willen geven in een groene omgeving. Op dit moment wordt er maar 0,5 procent buiten lesgegeven. De leraren willen dit ophogen naar 25 procent, mits er een groene omgeving is."

Deel dit artikel:

Reageren