Zeeuwse mannen maken de langste werkweken van alle Nederlanders

Zeeuwse mannen maken met 38,9 uur de langste werkweken van heel Nederland. Aan de andere kant van het land, in Groningen, worden de kortste weken gedraaid: gemiddeld maar 35,1 uur. Dat blijkt uit Europese statistiek over 2017. Maar de Zeeuwse vrouwen lopen in Nederland niet voorop, zij werken maar 25,4 uur per week, in Noord-Holland is dat 28,1 uur.

Archieffoto (foto: Omroep Zeeland)

De arbeidsprestatie van de Zeeuwen wordt deze week belicht in Elsevier Weekblad. De betreffende cijfers komen uit Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie. De cijfers zijn van 2017.

Vlamingen werken meer

Omdat Nederlandse mannen met gemiddeld 37,0 uur in Europa onderaan bungelen qua werkweek (alleen de Denen en de Italianen werken nog korter) is ook het Zeeuwse cijfer internationaal bekeken nogal mager. Het Europese gemiddelde is namelijk 40,5 uur. In onze buurprovincie Oost-Vlaanderen werken mannen gemiddeld 41,5 uur en in West-Vlaanderen zelfs 42,8 uur.

Voor vrouwen zijn de verschillen nog groter. Tegenover de Zeeuwse vrouw met 25,1 uren per week werken, moeten vlak over de grens in Oost-Vlaanderen de vrouwen 34,3 uur per week aan de bak.

Meer over dit onderwerp:
werkweek
Deel dit artikel:

Reageren