Walcherse stranden liggen bezaaid met keien en kiezelstenen

Een aantal stranden van Walcheren ligt bezaaid met keien en kiezelstenen. Met een speciale veegmachine worden ze verwijderd, voordat er weer toeristen op de stranden gaan liggen. De stenen zijn op de stranden gekomen tijdens de laatste strandsuppletie in 2016.

Het zand kwam van een bepaald deel in de Noordzee en waarschijnlijk zaten daar veel stenen in. Jacoliene van Weele van de Stichting Strandexploitatie Veere: "Die stenen zijn echt vervelend: toeristen halen hun voeten er aan open en ook honden kunnen zich behoorlijk bezeren als ze hard achter een bal aanrennen en hun poten stoten aan een kei."

Zee neemt zand mee

De stenen en keien zijn tevoorschijn gekomen na de laatste storm en springtij. Van Weele: "Elke keer neemt de zee zand van de stranden mee na hoogtij, en langzaam maar zeker komen die stenen boven op het zand te liggen." Delen van de stranden bij Dishoek, Zoutelande en Westkapelle worden de komende dagen schoongeveegd.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren