Gemeenten grijpen in bij jeugdzorgorganisatie Intervence

De Zeeuwse gemeenten schieten jeugdzorgorganisatie Intervence te hulp. De gemeenten maakten zich al langer zorgen over de lange wachtlijsten en de kwaliteit van de zorg. Dat schrijven de dertien verantwoordelijke Zeeuwse wethouders aan hun gemeenteraden. De afgelopen maanden is er in stilte gewerkt aan een oplossing. Intervence biedt hulp aan 1.100 Zeeuwse gezinnen met moeilijkheden.

Stichting Intervence

De organisatie kampt met lange wachtlijsten en krijgt die niet weggewerkt, mede door onderbezetting bij de gezinsmanagers die de families bij moeten staan. Daarnaast worden 'nogal wat rechterlijke uitspraken niet tijdig uitgevoerd', schrijven de wethouders. Onderbezetting en achterblijvende kwaliteit van de zorg leiden er volgens de wethouders ook toe dat de Zeeuwse gemeenten steeds vaker moeten uitwijken naar andere zorgaanbieders.

Financiële problemen

Intervence wordt door de gemeenten betaald aan de hand van de geleverde zorg. Vanwege de lange wachtlijsten en onderbezetting, heeft Intervence de laatste tijd minder geld gekregen. Als gevolg daarvan dreigt Intervence nu in de financiële problemen te komen.

Een interim-bestuurder moet de komende tijd orde op zaken stellen, deze persoon zal de taken overnemen van de huidige directeur van Intervence. In heel Zeeland wordt er, in opdracht van de wethouders, onderzoek gedaan naar de toekomst van de jeugdzorg in Zeeland. De resultaten van dat onderzoek worden dit voorjaar verwacht.

Zorg veiligstellen

De gemeenten hebben met Intervence afgesproken dat zij tot 1 juni de inkomsten van de organisatie garanderen, om zo ook de zorg voor de 1.100 Zeeuwse gezinnen veilig te stellen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Jeugdzorg Intervence curatele
Deel dit artikel:

Reageren