Zeeland wordt wakker: pulsvisserij, onder curatele en kerkregistratie

Goedemorgen, het is donderdag 14 februari. Een overzicht van het Zeeuwse nieuws op deze liefdevolle dag.

Pulsvissers (foto: ANP)

Toekomst pulsvisserij

Het gevreesde pulsvisvebod komt er, maar voor bijna de helft van de 79 Nederlandse pulsvissers wordt dat met twee jaar uitgesteld. Zij mogen nog tot 1 juli 2021 doorvissen met de pulstechniek. De overige pulsvissers raken nog dit jaar hun vergunning kwijt.

Lees ook:

Stichting Intervence

Onder curatele

Jeugdzorgorganisatie Intervence, die hulp biedt aan 1.100 Zeeuwse gezinnen met kinderen met moeilijkheden, is onder curatele gezet. Dat schrijven de dertien Zeeuwse wethouders aan hun gemeenteraden. De kwaliteit en continuïteit van de hulp die Intervence biedt, voldoet volgens de wethouders niet.

Lees ook:

Tijdelijke bushalte in IJzendijke (foto: Omroep Zeeland)

Busritje duurder door verkeerde plaatsing bushalte

De IJzendijkenaren zijn het zat, ze betalen nu al een week te veel voor een buskaartje. Door de tijdelijke bushalte net buiten het dorp ontstond er verwarring bij Connexion die dacht dat het Biervliet was. Volgens de vervoersmaatschappij zouden de problemen vorige week donderdag zijn opgelost, maar dit is volgens de inwoners niet het geval.

Lees ook:

Post van de kerk (foto: Omroep Zeeland)

Hoe de kerk je altijd weet te vinden

Na een derde verhuizing in zeven jaar vroeg verslaggever Niels Schuurbiers zich af hoe de post van de kerk hem steeds weer wist te vinden terwijl hij daar geen adreswijziging doorgaf. De zoektocht bracht hem uiteindelijk naar Den Haag, maar hij begon bij de parochie in Middelburg.

Lees ook:

Gele krokussen in het zonlicht (foto: Arjan van Lomwel)

Het weer

Het wordt een rustige, zonnige februaridag. De dag begint koud met temperaturen rond het vriespunt, maar vanmiddag warmt het op tot een graad of 10. In delen van Zeeuws-Vlaanderen wordt het 12 graden. Bekijk de laatste weersverwachting op omroepzeeland.nl/weer.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker zww
Deel dit artikel:

Reageren