Arjo uit Middelburg arresteert Jebroer in veelbesproken videoclip

Arjo de Keizer (l) arresteert Jebroer
Arjo de Keizer (l) arresteert Jebroer © Jebroer
De politie heeft uniformen en een auto beschikbaar gesteld voor het maken van de videoclip. Er zou afgesproken zijn dat de makers met het voertuig niet de openbare weg op zouden gaan.

'Ze hebben zelfs tips gegeven'

De Keizer begrijpt de commotie niet die na het publiceren van de clip is ontstaan. "De politie heeft er zelfs aan meegewerkt. Ze hebben zelfs tips gegeven hoe je een uniform aantrekt, waar handboeien moeten hangen en hoe het er allemaal uit moet zien."
Daarnaast zou de politie boos zijn omdat de rapper 200 kilometer per uur rijdt en niet stopt voor een rood verkeerslicht. "Die rode stoplichten zijn gefotoshopt en we hebben niet 200 kilometer per uur gereden. Jebroer rijdt in de clip over een doorgetrokken streep, dat is iets wat niet mag. Dat was in z'n ontzettende enthousiasme."

'In de boeien geslagen en afgevoerd'

De Keizer is in het dagelijks leven verpleegkundige van beroep, maar hij figureert speelt wel vaker kleine rollen in tv-programma's en andere producties. De Middelburgse acteur vindt dat de clip juist duidelijk laat zien dat wat de rapper doet, niet mag. "Als je goed kijkt naar de clip, zie je dat hij gestraft wordt. Hij wordt in de boeien geslagen en afgevoerd."
Mede dankzij alle commotie is de clip binnen een week tijd bijna één miljoen keer bekeken. "Dit is één grote pr-stunt voor de videoclip", aldus De Keizer.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>