'Studenten uit heel de wereld naar HZ voor kennis over water'

'Studenten uit heel de wereld naar HZ voor kennis over water'
'Studenten uit heel de wereld naar HZ voor kennis over water' © Omroep Zeeland
Studenten in een collegezaal (archieffoto)
Studenten in een collegezaal (archieffoto) © ANP
Den Ouden is verheugd over de nieuwe samenwerking met de universiteit van Gent en verwacht daar ook veel van. "Er zit enorm veel kennis in Gent en zoveel goede hoogleraren die allemaal aanvullend kunnen zijn bij dingen die we op bescheiden niveau hier ook al aan het doen zijn. Dat is echt geweldig."

Gespecialiseerde Hogeschool

Volgens de dean leidt de nieuwe band met Gent er toe dat de HZ een gespecialiseerde hogeschool wordt op verschillende gebieden van water, zoals de kwaliteit en veiligheid van water. " We blijven ook verpleegkundigen en leerkrachten voor het basisonderwijs opleiden, maar we zullen ook een hele gespecialiseerde school worden op het gebied van onder meer waterkwaliteit en waterveiligheid."
Ook verwacht hij veel van zijn internationale studenten. "Er zitten nu 36 verschillende nationaliteiten hier op school. Studenten uit Qatar, de Filipijnen en Indonesië nemen de hier opgedane kennis ook mee terug naar hun land. Zo krijgt Zeeland een mondiale functie."
Dean Den Ouden van de HZ over samenwerking met de Universiteit van Gent
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>