Vrachtwagen rijdt tegen hotelgevel Sint-Maartensdijk

Vrachtwagen rijdt tegen hotelgevel Sint-Maartensdijk
Vrachtwagen rijdt tegen hotelgevel Sint-Maartensdijk © HV Zeeland
Vrachtwagen rijdt tegen hotelgevel Sint-Maartensdijk
Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur vanmorgen toen de vrachtwagen vanaf de Markt achteruit de Dominee de Bresstraat in wilde rijden. Tijdens die manoeuvre schampte hij de gevel van het hotel. De chauffeur reed tegen de rijrichting in.

Gasten in de ontbijtzaal

Op de plek waar het hotel beschadigd is, zaten op het moment van het ongeluk geen hotelgasten. Er zaten op dat moment wel gasten in de ontbijtzaal, aan de andere kant van het gebouwd. Uit voorzorg zijn alle gasten naar buiten gehaald. Er raakte niemand gewond.
Na controle door inspecteurs van de gemeente Tholen bleek de schade beperkt tot de spouwmuur en bleek de constructie van het hotel niet beschadigd. De gemeente heeft de omgeving voor de veiligheid afgezet met dranghekken.

Monumentale deel niet beschadigd

De schade bleef beperkt tot de uitbouw van het hotel uit de jaren '70. Het monumentale deel van het hotel, het vroegere gemeentehuis van Tholen, raakte niet beschadigd.
Het schadebedrag is nog niet bekend en is volgens Suzanne van der Land van het hotel ook lastig vast te stellen. De schade moet de komende dagen worden bepaald. We hebben nu een groot deel van gevel weggehaald in verband met mogelijk vallende brokstukken."
ITEM vrachtwagen tegen gevel
Het gaat daarbij puur om het tegelwerk en enkele steunbalken. Hoe lang het gaat duren is nog niet duidelijk, maar volgens Van der Land wordt sowieso alle schade hersteld.