Binnenvaartschippers luiden noodklok: bediening sluizen onaanvaardbaar

De Kreekraksluizen
De Kreekraksluizen © Omroep Zeeland
Volgens de organisaties is het probleem bij de Kreekraksluizen dat ze op afstand worden bediend, maar dat de camera's bij slecht weer niet goed werken.
Evofenedex is de belangenbehartiger van handels- en productiebedrijven. Schuttevaer is de brancheorganisatie voor de binnenvaart. Samen met CBRB (vereniging voor de Rijn en Binnenvaart) en ASV (Algemeene Schippers Vereeniging) trekken ze aan de bel. De partijen willen dat de Tweede Kamer bij het begrotingsdebat Infrastructuur en Waterstaat extra geld vrijmaakt voor een betere bediening.

Vandaag debat in Tweede Kamer

Rijkswaterstaat heeft volgens de partijen te weinig personeel om het netwerk draaiend te houden. Vooral op verkeersposten, bruggen en sluizen is er een personeelstekort. Met het extra geld kan Rijkswaterstaat de bediening verbeteren en extra personeel inzetten op locatie, als de bediening op afstand niet werkt.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>