Denen onder de indruk van Zeeuwse dijken en lange mannen

Denen onder de indruk van Zeeuwse dijken en lange mannen
Denen onder de indruk van Zeeuwse dijken en lange mannen © Omroep Zeeland
Denen onder indruk van lange Zeeuwse mannen
De Denen komen uit Køge, een gemeente onder Kopenhagen. Het gebied heeft een onbeschermde kustlijn van elf kilometer en loopt het risico om gemiddeld eens in de vijftig jaar te overstromen.
Volgens Coen Bertijn van het waterschap is er wereldwijd veel belangstelling voor de Zeeuwse kustbescherming. "Wij hebben daar natuurlijk veel ervaring mee, dus ik denk dat ze zeker iets van ons kunnen leren", vertelt hij.

Grote dijken en lange mannen

De groep is onder de indruk van onze kustlijn. "De standaard op het gebied van kustbescherming ligt hier veel hoger dan bij ons in Denemarken", vertelt Merete Olsen. Maar ze is niet alleen onder de indruk van onze grote dijken: "Ik vind het hier heel erg mooi, de mannen zijn erg lang en de mensen heel sportief. Jullie fietsen veel", aldus Olsen.
De groep uit Denemarken bekijkt de duinen en dijk in Vlissingen
De groep uit Denemarken bekijkt de duinen en dijk in Vlissingen © Omroep Zeeland
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>