Schoolklas ontbijt met burgemeester: 'Een vrolijke start van de dag'

Schoolklas ontbijt met burgemeester: 'Een vrolijke start van de dag'
Schoolklas ontbijt met burgemeester: 'Een vrolijke start van de dag' © Omroep Zeeland
Kinderen schuiven aan bij burgemeester voor schoolontbijt
"Heel bijzonder", zegt Ismaëla Maas. Ze heeft haar haren mooi laten maken door haar zus en heeft nette kleding aangetrokken. "Ik heb een boterham met pasta gegeten. Dat is niet gezond, maar ik dacht: het is feest!" En feest is het voor de kinderen. Ze mogen eten zoveel ze willen en de burgemeester honderduit vragen stellen.
<p>Het Nationaal Schoolontbijt wordt voor de zestiende keer georganiseerd. In totaal doen er een half miljoen kinderen aan mee op zo'n 2.500 basisscholen in Nederland. Ze ontbijten met zijn allen en soms de burgemeester erbij. In totaal nodigen 275 burgemeesters schoolklassen uit om bij hen op het gemeentehuis te komen ontbijten.</p>
Een gezond ontbijt is dus belangrijk, niet alleen voor de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, maar ook voor de kinderen zelf en de burgemeester. "Ik ben geen ochtendmens, maar ik ontbijt wel elke ochtend met yoghurt en muesli", vertelt José van Egmond.
De kinderen mochten langskomen bij burgemeester José van Egmond voor een ontbijt
De kinderen mochten langskomen bij burgemeester José van Egmond voor een ontbijt © Omroep Zeeland
Toch is deze ochtend ook voor de burgemeester bijzonder. "Normaal ontbijt ik met mijn dochters voor ze de deur uit gaan. Maar met zoveel kinderen eten is ook bijzonder, het is een vrolijke start van de dag zo."
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>