Agressieve terrasbezoekers bekogelen serveerster met glazen en stoelen

De politie heeft vier terrasbezoekers opgepakt in Hulst voor vernielingen bij een café aan de Grote Markt in Hulst. Ze hebben onder meer terrasmeubilair en glaswerk gegooid naar een horecamedewerkster.

Agent arresteert verdachte (archief) (foto: Politie)

Het gaat om twee Nederlanders en twee Belgen. Ze zaten gisteravond op het terras van het café. Toen ze rond 20.00 uur nog een rondje wilden bestellen, kregen ze van het personeel te horen dat ze al genoeg hadden gedronken en niets meer zouden krijgen.

Agressief

Toen ze dat te horen kregen, werden de dronken terrasbezoekers agressief. Ze scholden de serveerster uit en bekogelden haar met glazen, waxinelichthouders, asbakken en meubilair. De worpen van vier dronkenlappen misten allemaal hun doel, de vrouw werd niet geraakt.

Een andere terrasgast raakte wél gewond. Hij probeerde de vier dronken vandalen tegen houden en kreeg een stoel naar zich gegooid. Daarbij raakte hij lichtgewond aan zijn arm.

Terras grondig verbouwd

Nadat de mannen het terras van café grondig verbouwd hadden, gingen ze naar een snackbar. Daar werden ze door de opgeroepen agenten aangehouden. Het gaat om twee 50-jarige mannen uit Hulst en Koewacht en twee mannen van 44 en 38 jaar uit België. Ze zitten vast voor verhoor. De politie heeft meerdere getuigen verhoord en de aangiften ontvangen van vernielingen en mishandeling.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren