Swift wint eerste editie Zeeuws Korfbal Spektakel

Swift wint eerste editie Zeeuws Korfbal Spektakel
Swift wint eerste editie Zeeuws Korfbal Spektakel © Omroep Zeeland
Swift wint eerste editie Zeeuws Korfbal Spektakel
Bij rust leidde Swift al met een ruime voorsprong: 9-3. Na rust werd het verschil nog groter doordat Swift uitliep naar een 24-12 voorsprong.
Door de zege is Swift winnaar geworden van poule 1. In de halve finale was de ploeg van trainer Dennis Plantinga eerder met 13-28 te sterk voor Tjoba. De ploeg uit 's-Heer Hendrikskinderen revancheerde zich vanmiddag voor de nederlaag tegen Swift door beslag te leggen op de derde plaats door een 26-20 zege op ONDO uit Sint-Laurens.
"Ik vond het wel jammer dat TOP er niet was"

Stormvogels

In poule 2 was Stormvogels uit Westkapelle de beste ploeg door in de finale met 17-13 van KVK uit Kapelle te winnen. De andere twee ploegen in deze poule waren Seolto uit Vlissingen en TOGO uit Goes.
<p>Aan de eerste editie van het Zeeuws Korfbal Spektakel deden acht Zeeuwse teams mee: Fortis, KVK, ONDO, Seolto, Stormvogels, Swift, Tjoba en TOGO. Dennis Plantinga (trainer Swift) en Jouri van den Broeke (trainer ONDO) zijn de initiatiefnemers van het oefentoernooi.</p><p>TOP (hoogstspelende Zeeuwse ploeg), Luctor, Atlas, Blauw Wit, Volharding en Zaamslag deden niet mee aan het Zeeuws Korfbal Spektakel.</p>