Zeeland zet zich schrap voor Brexit

Zeeland bereidt zich voor op de Brexit. Want op 29 maart stapt Groot-Brittannië uit de Europese Unie. De handelsrelatie met andere landen verandert dan, er komen weer grenscontroles. Maar of de Brexit gepaard gaat met een akkoord, of met een ruzie, dat is nog de vraag. In Zeeland houden bedrijven, de provincie, havenbedrijf North Sea Port en Economische Impuls Zeeland de vinger aan de pols.

Brexit (foto: Pixabay)

Deze partijen houden voortdurend besprekingen om elkaar op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. 'We kunnen niet altijd antwoorden vinden, want de chaos in Groot-Brittaniè lijkt alleen maar groter te worden', zegt dagelijks provinciebestuurder Jo-Annes de Bat. De CDA-gedeputeerde heeft onder meer Economie en Werkgelegenheid in zijn portefeuille.

Goed voorbereid

De Bat ziet dat Zeeuwse bedrijven zich goed voorbereiden op de Brexit, in welke vorm die dan ook gaat komen. 'Je ziet dat bedrijven onderhoudstops inplannen, maar ook voorraden aanleggen. Al kan dat natuurlijk niet als het bedrijf handelt in versproducten.'

Zeeland bereidt zich voor de op de Brexit.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat (foto: Jo-Annes de Bat )

Deel dit artikel:

Reageren