Máxima brengt verrassingsbezoek aan Middelburg

Na haar bezoek aan Vlissingen heeft Koningin Máxima nog een verrassingsbezoek gebracht aan Middelburg. Daar bezocht ze Stichting Mentorschap Zeeland en het Zeeuwse Heldenfonds als beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De koningin sprak daar met bestuurders, initiatiefnemers en betrokkenen.

Verrassing is koningin Máxima

En waar ruim van tevoren bekend was dat de koningin naar Vlissingen zou komen, was het bezoek aan Middelburg voor velen een verrassing. De mentoren en cliënten dachten dat ze een gesprek zouden hebben met het Oranje Fonds voor een verrassing. Die verrassing bleek koningin Máxima te zijn.

Koningin Máxima bezoekt Mentorschap Zeeland (foto: Omroep Zeeland)

Mentorschap Zeeland koppelt mentoren aan mensen met bijvoorbeeld dementie, een verstandelijke handicap, psychiatrische ziektebeelden of mensen die in coma liggen. De mentor neemt beslissingen over onder meer de verzorging, verpleging en begeleiding als er geen familie is die dit kan regelen. De stichting werft, traint en begeleidt in Zeeland een pool van vrijwilligers die als mentor willen optreden.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
maxima
Deel dit artikel:

Reageren