Zeeland wordt wakker: protest kerken, eej! en teleurgestelde judoka

Zeeland wordt wakker: protest kerken, eej! en teleurgestelde judoka
Zeeland wordt wakker: protest kerken, eej! en teleurgestelde judoka © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Protest kerken

Door het hijsen van de regenboogvlag en de zondagopenstelling van winkels zijn christelijke normen en waarden op Tholen aan de kant geschoven. Dat stellen 22 Thoolse kerken in een paginagrote advertentie in de Eendrachtbode.

Lees ook:

Met deze cover maakt Eej! kans op een award
Met deze cover maakt Eej! kans op een award © Viorella Luciano

Eej!

Het Zeeuwse 'Eej!' magazine is genomineerd voor een Mercur in de categorie 'Cover van het jaar'. Samen met de bladen Helden, Linda, voetbalblad Santos en Volkskrant Magazine dingt het blad mee naar de belangrijkste Nederlandse award in de tijdschriftenwereld.

Lees ook:

Sjors Riddersma (blauw pak) verloor in de finale van het NK van Ferdinand Ansah
Sjors Riddersma (blauw pak) verloor in de finale van het NK van Ferdinand Ansah © Orange Pictures

Einde Olympische droom

Judoka Sjors Riddersma kan naar alle waarschijnlijkheid zijn Olympische droom opbergen. De judobond vindt dat hem ontbreekt aan mogelijkheden en beleving.

Lees ook:

Oostmolen, Kloetinge
Oostmolen, Kloetinge © Sjaak de Goffau, Yerseke

Weer

Op veel plaatsen komt mist voor die maar heel langzaam optrekt. Pas vanmiddag komt de zon er steeds vaker door. Er waait een zwakke tot matige oostelijke wind en het wordt rond 8 graden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>