Modelbouwliefhebbers halen hun hart op tijdens de Modelbouwshow in Goes

Vliegtuigjes, bootjes of vrachtwagens, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er op de Modelbouwshow in de Zeelandhallen in Goes. Het hele weekend kunnen modelbouwliefhebbers hun hart ophalen bij het kijken naar zowel moderne als oude modelbouw.

Er worden zo'n 10.000 bezoekers verwacht en voor al die mensen laten trotse modelbouwers ook dit jaar weer hun uitgebreide collectie zien. "Het oudste stuk dat ik in mijn bezit heb is een zwarte Märklin die komt uit 1912", vertelt modelbouwer Erik Beek. Zijn buurman heeft een kraam met sportvliegtuigjes. "De grootste heeft een spanwijdte van 2,60 meter en vliegt op gewone brandstof. Vanwege het formaat heb je zelfs een vliegbrevet nodig om ermee te mogen vliegen", zegt Arno de Bliek uit Oost-Souburg.

Bouw je wereld

Het thema van de show is 'Bouw je wereld' en dat nam Gerrit-Jan Dijkstra uit Delft wel heel serieus. "Ik heb een bus gemaakt die niet bestaat als model, dus die heb ik helemaal zelf moeten bouwen. De stoeltjes, airco en nog een paar technische onderdelen heb ik met een 3D-printer gemaakt." Hij heeft er flink wat uren in gestoken, maar haalt er voldoening uit. "Als je met elkaar op zo'n evenement bent en samen kunt rijden en je hoort de waardering van anderen dan werkt dat heel stimulerend", aldus Dijkstra.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Goes Zeelandhallen modelbouw
Deel dit artikel:

Reageren