Drieduizend nieuwsgierigen voor rondleiding door Abdijcomplex (en gratis bolussen)

Ondanks het mooie voorjaarsweer kwamen zo'n 3.000 geïnteresseerden vandaag een kijkje nemen achter de schermen bij de Provincie, in plaats van achter een windscherm te gaan zitten op het strand. Met rondleidingen, gratis koffie en bolussen werden de Zeeuwen warm gemaakt om op 20 maart te stemmen voor een nieuw provinciebestuur.

Tijdens de open dag konden bezoekers een kijkje nemen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn. Zo liet commissaris van de Koning Han Polman zijn kantoor zien en vertelde hij hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet.

Behalve nieuwsgierigen die weleens wilden zien hoe het provinciehuis er van binnen uit ziet, trok de open dag ook veel mensen die de politieke partijen opzochten voor meer informatie over de partijstandpunten. En dat zag de provincie ook graag, want de Statenverkiezingen van 20 maart is een van de redenen om deze open dag te houden.

Ook maakten partijen van de gelegenheid gebruik om hun ongenoegen te uiten over een aantal dingen. Zo deelde de PvdA behalve de traditionele rozen ook stickers uit tegen de tolheffing in de Westerscheldetunnel. Ouderenpartij 50PLUS deelde gratis fruit uit als protest tegen de btw-verhoging op groente en fruit van 6 naar 9 procent.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Provincie open dag Abdij
Deel dit artikel:

Reageren