Jeugddetentie en celstraf geëist voor beroving, bedreiging en mishandeling

© Omroep Zeeland
In maart vorig jaar gaan de twee mannen naar Sint Anna ter Muiden. Ze hebben een nep-advertentie geplaatst waarin ze een Rolex te koop aanbieden voor 5.000 euro. De koper, een Belg, treffen ze bij een afgelegen woning. Er ontstaat een worsteling waarbij de 19-jarige man uit Breskens een gasdrukpistool trekt en een schot lost.

Excessief geweld

Het tweede strafbare feit wordt gepleegd in oktober als de twee mannen samen met wat anderen bij Breskens, vlakbij een vakantiepark, de weg blokkeren voor twee mannen in een busje. Het komt tot een vechtpartij waarbij de verdachte uit Breskens volgens de officier van justitie excessief geweld gebruikt tegen de bestuurder en bijrijder. Hij trekt wederom een wapen.
De man uit Oostburg staat erbij en kijkt ernaar maar trekt ook een wapen. De officier van justitie neemt hem kwalijk dat hij zich niet heeft gedistantieerd van het geweld en dat hij de sfeer heeft doen verslechteren toen hij het wapen trok.

'Uit het niets'

De twee mannen hebben allebei 'een vrij rustig strafblad' aldus de rechter. 'Het gedrag kwam bij beide heren vrijwel uit het niets'. Toch wil het Openbaar Ministerie een stevig signaal afgeven omdat er 'zeer strafbare feiten zijn gepleegd waar onschuldige slachtoffers nog altijd last van hebben'.