Femke Bun in halve finale Grote Prijs van Nederland

Femke Bun staat in de halve finale van muziekcompetitie Grote Prijs van Nederland. Als winnaar van De Zeeuwse Belofte 2018 is zij door popplatform PopAanZee afgevaardigd. De uit Hulst afkomstige muzikante is één van de 21 deelnemers aan de halve finales in de categorie singer-songwriter. Eind maart vinden die plaats in de Q-factory Amsterdam.

Femke is tweedejaars studente aan het Utrechts Conservatorium. Haar repertoire bestaat uit zelfgeschreven Engelstalige nummers. Femke begeleidt zichzelf op gitaar, ukelele en loop-station. Vorig jaar veroverde ze op het Bevrijdingsfestival Vlissingen de titel Zeeuwse Belofte. Ook verschenen twee albums van haar: '2017' en 'Typhoon.'

De Grote Prijs van Nederland is een live-competitie voor popmuzikanten met eigen werk. De competitie is verdeeld in de categorieën Bands/Electronics, Hiphop en Singer-songwriter. Uit honderden aanmeldingen uit heel het land selecteert de jury de deelnemers. Daarnaast mogen leden van POPnl (de samenwerkende poporganisaties van provincies en grote steden) acts afvaardigen. In Zeeland gebeurt dat door het Zeeuwse popplatform PopAanZee.

De finale van de Grote Prijs van Nederland vindt plaats op 18 mei in de Grote Zaal van Paradiso Amsterdam.

Lees ook:

Femke Bun op bezoek in De Muziekmiddag (foto: Omroep Zeeland)

Deel dit artikel:

Reageren