Heerema Vlissingen ontspringt de dans in grote bezuinigingsslag

Heerema Vlissingen ontspringt de dans in grote bezuinigingsslag
Heerema Vlissingen ontspringt de dans in grote bezuinigingsslag © Omroep Zeeland
Culzean Wellhead jacket onderweg
Culzean Wellhead jacket onderweg © Heerema
Heerema Fabrication bouwt in Vlissingen jackets, onderstellen voor boorplatforms. Dit is, samen met de Poolse vestiging, de locatie die het bedrijf met in totaal vier locaties zal behouden. De werven in Zwijndrecht en in Engeland worden afgestoten. Voor de werf in Zwijndrecht is waarschijnlijk een overnamekandidaat, maar de 56 mensen die op het kantoor werken daar zijn hun baan kwijt.

Slechte jaren

Heerema is actief in de offshore-sector en maakt in Vlissingen onder andere onderstellen voor boorplatforms. Vanwege de dalende olieprijs wordt in die sector nog nauwelijks geïnvesteerd. Vorig jaar leed de Heerema Fabrication Group voor het tweede achtereenvolgende jaar verlies. Op de locatie in Vlissingen verdwenen de afgelopen twee jaar al zo'n honderd banen.
Woordvoerder Jan-Willem Goedknegt van Heerema over de reorganisatie
Gisteren was het bedrijf in Vlissingen-Oost het decor van een staking in de metaalsector. Metaalwerkers uit heel Zuidwest-Nederland verzamelden zich voor de poort van Heerema, ze eisen een betere cao en hoger salaris.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>