Bejaarden zingen met kleuters; 'Je ziet dat de ouderen weer een beetje opleven!'

Bejaarden zingen met kleuters; 'Je ziet dat de ouderen weer een beetje opleven!'
Bejaarden zingen met kleuters; 'Je ziet dat de ouderen weer een beetje opleven!' © Omroep Zeeland
Kleuters zingen samen met bejaarden
De kleuters zingen samen met de ouderen. Bij het liedje Papegaaitje leef je nog klappen de kleine kinderhandjes enthousiast op de handen van de ouderen. Medeorganisator van de Zeeuwse Muziekschool Hans Hest vertelt dat deze activiteit in het leven is geroepen om ouderen met jongeren te verbinden. "Je ziet dat de ouderen weer een beetje opleven wanneer de kinderliedjes worden gezongen. Er komen allerlei herinneringen naar boven."

Verbinding

Muziektherapeut Janneke de Kok begeleidt de zang met haar gitaar. De kleuters zijn erg open en spontaan vindt zij. "Hier zitten oude mensen waar het soms moeilijk is om mee in contact te komen. De kinderen pikken dit leuk op. Ze zijn onbevangen en stappen gewoon op de mensen af."
Een van de mooie momenten die de Kok heeft meegemaakt was tijdens het liedje Papegaaitje leef je nog. Een vrouw die half verlamd is had maar één hand waar zij mee kon klappen. Een jongetje klapte met zijn hand op haar goede hand, beschrijft de Kok. Zo kon de vrouw toch meedoen. Het jongetje deed alsof dit de normaalste zaak van de wereld was.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>