Indrukwekkende erehaag voor terminale brandweerman

Honderdtwintig brandweermensen en strandwachten vormden dinsdagavond een indrukwekkende erehaag voor de ongeneeslijk zieke Dennis Kooger (35) uit Oost-Souburg. Kooger kwam met zijn gezin terug van een uitje naar de Efteling en werd door zijn geëmotioneerde collega's met applaus verwelkomd.

Kooger kreeg vorige week het slechte nieuws dat hij niet lang meer te leven heeft. In zijn ziekenhuisbed vertelde hij aan zijn collega's dat hij een erehaag met zijn collega-brandweermannen bij zijn uitvaart erg mooi zou vinden, 'alleen jammer dat ik het dan zelf niet kan zien'. Ploegleider Mark de Feijter: 'We reden naar huis en keken elkaar aan en zeiden: 'Dat gaat niet gebeuren, Dennis gaat dit meemaken.''

Aanhoudend applaus
De Feijter kreeg in samenwerking met de Veiligheidsregio Zeeland binnen 24 uur voor elkaar dat ruim honderdtwintig brandweermannen en strandwachten zich dinsdagavond voor de deur van het huis van de familie Kooger verzamelden terwijl die met Stichting Ambulance Wens naar de Efteling was. Bij thuiskomst reed de ambulance met het gezin, onder minutenlang aanhoudend applaus, door de erehaag.

Brandweerman Dennis Kooger dankt zijn collega's (foto: Omroep Zeeland)

Cheque
Niet alleen de familie Kooger werd verrast. Naast een erehaag hadden de brandweerlieden ook een inzamelingsactie georganiseerd. De medewerkers van Stichting Ambulance Wens kregen een cheque van 3000 euro overhandigd.

Bier
Dennis en zijn familie waren zeer geëmotioneerd en dankbaar voor het mooie gebaar. Maar er werd ook gelachen. Toen het applaus verstomde zei Dennis tegen zijn vrouw: 'Ik hoop dat we genoeg bier in huis hebben.'

Dennis Kooger (rechts) bedankt zijn collega Mark de Feijter (foto: Omroep Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
vrijwillige brandweer erehaag Dennis Kooger
Deel dit artikel:

Reageren