Volgend weekend geen treinen door werk aan nieuwe spoortunnel Goes

De contouren van de spooronderdoorgang in Goes zijn al goed zichtbaar
De contouren van de spooronderdoorgang in Goes zijn al goed zichtbaar © Omroep Zeeland
Naast de fundering worden ook de damwanden geplaatst. Omdat het om zware werkzaamheden gaat en alles in een korte periode gerealiseerd moet worden om het treinverkeer op maandagmorgen weer te hervatten, zal er ook 's nachts worden doorgewerkt. Dat zorgt voor een behoorlijke geluidsoverlast. Volgens Victor de Vries, projectleider namens de gemeente Goes, zijn alle omwonenden op de hoogte gebracht van de nachtelijke overlast.

Drie treinloze weekenden

Het treinverkeer ligt stil vanaf donderdagnacht nadat de laatste trein vertrokken is tot maandagmorgen als de eerste trein vertrekt. Het is dan de tweede keer dat er een weekend lang geen treinen rijden vanwege de werkzaamheden. In oktober lag het treinverkeer al een keer een weekend stil. In het weekend van 13 en 14 april is het de laatste keer, dan worden de brugdelen geplaatst.

Bereikbaarheid

De gemeente Goes is hard aan het werk om de bereikbaarheid in de stad te verbeteren. De spoortunnel is daar een groot onderdeel van en wordt aangelegd om de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren. Autoverkeer gaat voortaan onder het spoor door in plaats van eroverheen.
De spooronderdoorgang in Goes is na verwachting volgende zomer klaar
De spooronderdoorgang in Goes is na verwachting volgende zomer klaar © Omroep Zeeland

Webcam

Op het dak van het informatiecentrum aan de Lijnbaan is een webcam geplaatst waarop de werkzaamheden continu kunnen worden gevolgd. Tijdens het aankomende treinloze weekend plaatst de gemeente ook een publiekstribune waar geïnteresseerden kunnen meekijken.
De spoortunnel is naar verwachting in de zomer van 2020 klaar.