A58 urenlang dicht na ongeluk met vier auto's bij Rilland

A58 urenlang dicht na ongeluk met vier auto's bij Rilland
A58 urenlang dicht na ongeluk met vier auto's bij Rilland © HV Zeeland
A58 dicht na ongeluk met vier auto's bij Rilland
Het wegdek lag na het ongeluk vol brokstukken en glasscherven. De weg moest worden afgesloten voor het verlenen van eerste hulp en het afvoeren van de gewonden, maar ook voor het sporenonderzoek van de politie, het bergen van de beschadigde auto's en het opruimen van de ravage.

Vertraging

Kort na het ongeluk liep volgens de ANWB de vertraging door de file snel op. Op het hoogtepunt van de file, rond 18.00 uur, moesten weggebruikers volgens de verkeersdienst rekening houden met meer dan een uur vertraging.
De A58 is afgesloten na een ongeluk ter hoogte van Rilland, waar vier auto's bij betrokken waren
De A58 is afgesloten na een ongeluk ter hoogte van Rilland, waar vier auto's bij betrokken waren © HV Zeeland
Het verkeer werdt omgeleid via de Oude Rijksweg (N289), maar de weggebruikers die de afslag naar die N289 al voorbij waren toen de weg werd afgesloten stonden daar lange tijd volledig klem, zonder een mogelijkheid om er weg te komen.
Vanaf 19.00 uur werden die weggebruikers over de vluchtstrook en via de naastgelegen parkeerplaats langs de plek van het ongeluk geleid, zodat ook zij hun reis konden vervolgen.
Dat duurde wel iets langer dan gepland, omdat er onder de klemgereden auto's meerdere pechgevallen waren die van weg moesten worden geholpen. Om 20.10 uur werd de weg weer volledig vrijgegeven voor het verkeer.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>