Doe mee: schrijf hét Zeeuwse protestlied

Bob Dylan, Armand, Boudewijn de Groot. Het zijn allemaal bekende protestzangers. Maar is er ook een Zeeuwse Bob Dylan? Dit jaar gaat Omroep Zeeland op zoek naar hét nieuwe protestlied.

Wat moet je doen?

Schrijf een protestlied. Dat mag over van alles gaan: een politiek beladen onderwerp, maar ook een lied over je schoonmoeder of bijvoorbeeld het weer. Als je maar ergens tegen protesteert. Schrijf een nieuwe tekst bij een bestaand lied of schrijf een compleet nieuw nummer in het Zeeuws, Nederlands, Engels, Duits of in welke taal dan ook.

Schrijf je eigen protestlied, maak een video en stuur die opname vóór 13 april via WeTransfer naar dezeeuwsetop40@omroepzeeland.nl. Je mag ook de YouTube link naar jouw opname mailen.

En dan?

Wie weet speel je jouw protestlied op zaterdag 20 april in de studio van Omroep Zeeland. Je maakt dan ook nog eens kans op een notering in de Zeeuwse Top 40 van 2019.

Wat verder nog handig is om te weten

Deelnemers krijgen een week vóór het concert bericht van Omroep Zeeland. Ben je uitgenodigd? Dan is het de bedoeling dat je het nummer live speelt in de studio van Omroep Zeeland. De versie van het nummer dat je in de studio speelt mag 3:30 minuten duren.

Gitarist protesteert (foto: Pixabay)

Meer over dit onderwerp:
Zeeuwse protestlied
Deel dit artikel:

Reageren