KNRM rukt twee keer uit voor hulpverlening

De reddingboot was nodig voor een vaartuig met stuur en motorproblemen. Van een ander schip werd een gewonde matroos opgepikt.
Het vaartuig in problemen was een motorjacht met de naam Bomby uit IJmuiden. Die was met twee personen aan boord onderweg van Zeebrugge naar Amsterdam. Ter hoogte van het Brouwerhavensegat kreeg de jacht motorproblemen en ging voor anker. De reddingboot zocht hem op en wilde hem naar de Roompotsluis brengen.
Evacuatie Halverwege de terugreis kwam er nog een verzoek van het kustwachtcentrum, dit keer voor een medische evacuatie. Na overleg met het kustwachtcentrum en een arts van de Radio Medische Dienst, moest een gewonde matroos met spoed van een tanker gehaald worden. Het was een bemanningslid van de 150 meter lange tanker Vasi uit Limasol die voor anker lag in het ankergebied Schouwenbank.
Matroos De matroos was bij werkzaamheden op hoogte, op het dek gevallen. Reddingboot Uly van het station Westkapelle heeft de matroos opgepikt en hij is naar het ziekenhuis gebracht. Even daarna kwam de reddingboot Uly met het sleepje van het motorjacht Bomby binnen en meerde af bij de Roompotsluis.