Olga is pas 13 jaar en nu al een held

Olga is pas 13 jaar en nu al een held
Olga is pas 13 jaar en nu al een held © Omroep Zeeland

Zilveren medaille

Door hem boven water te houden, maakte ze letterlijk het verschil tussen leven en dood. Het bestuur van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen besloot haar hiervoor te bekronen met een zilveren medaille en een getuigschrift. Dat gebeurde vanmiddag in het gemeentehuis van Tholen.
Olga is pas 13 jaar en nu al een held
Olga zag de jongen tijdens het spelen in zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk met zijn hoofd op de punt van een startblok vallen. De jongen verloor zijn bewustzijn en verdween met zijn hoofd onder water.
Door hem te draaien en met zijn hoofd omhoog te houden redde Olga zijn leven. Samen met de zwembadmedewerkster die niet veel later het zwembad insprong om haar te helpen. Door hun snelle optreden was de jongen na onderzoek in het ziekenhuis, diezelfde avond weer thuis.

Uniek

Volgens Ernest Briët van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, is het uniek als iemand de zilveren medaille krijgt. "Dat gebeurt maar een paar keer per jaar. Maar dat zo'n jong meisje deze medaille krijgt, heb ik nog nooit meegemaakt." Briët was voor deze gelegenheid speciaal vanuit Amsterdam naar Tholen gekomen. Olga zelf was beduusd, maar voelde zich vereerd met de waardering voor de reddingsactie.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>