Zeeland krijgt eigen MAEX

Hoe krijg je deze man uit de stoel? Initiatieven daarvoor staan op MAEX.
Hoe krijg je deze man uit de stoel? Initiatieven daarvoor staan op MAEX. © ANP XTRA
Op de MAEX van Rotterdam staan bijvoorbeeld 275 initiatieven. Eén daarvan is een groep thuiskoks die kookt voor ouderen. Op het website staan dan bijvoorbeeld de gegevens van de thuiskoks.
De provincie hoopt dat er ook voor Zeeland een dergelijke website van de grond komt. Want, zo staat in de toelichting van de provincie: "Samenredzaamheid van Zeeuwen levert een belangrijke bijdrage aan leefbaarheid. We willen daarom graag op Zeeuwse schaal de initiatieven zichtbaar maken, verder helpen maar ook aanzetten tot nieuwe initiatieven en verbinding onderling."
Het voordeel van Maex is volgens één van de oprichters Silvia de Ronde Bresser dat alles op één platform te vinden is. Dat vertelde ze vanmorgen op de radio bij Omroep Zeeland.
Silvia de Ronde Bresser over Maex Zeeland
Op 16 januari is de officiële lancering van Maex Zeeland.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>