Zeeland wordt wakker: Geen geld voor kerk, zonnepark Tholen en medaille voor held

Zeeland wordt wakker: Geen geld voor kerk, zonnepark Tholen en medaille voor held
Zeeland wordt wakker: Geen geld voor kerk, zonnepark Tholen en medaille voor held © Omroep Zeeland
Bathsewegkerk aan de Bathseweg in Rilland
Bathsewegkerk aan de Bathseweg in Rilland © Facebook De Levensbron Rilland

Bathsewegkerk

De Bathsewegkerk in Rilland mag gebruikt worden als conferentieoord en voor kerkdiensten van de evangelische beweging The Lighthouse uit Rilland. Maar het verzoek van aannemer Johan Berting om mee te betalen aan de renovatie van het kerkgebouw en bijbehorende toren wijst het gemeentebestuur van Reimerswaal af.

Lees ook:

© Omroep Zeeland

Zonneparken

Onrust in Tholen over de komst van zonneparken. Burgemeester en wethouders juichen de plannen van drie initiatiefnemers toe en nodigen hen uit hun plannen verder uit te werken. Maar volgens omwonenden loopt de gemeente daarmee veel te hard van stapel.

Lees ook:

Hollandse lucht in de Zak van Zuid Beveland
Hollandse lucht in de Zak van Zuid Beveland © Silvia Vervoort

Streekeigen pad

De Stichting Landschapsbeheer Zeeland wil in de Zak van Zuid-Beveland een pad met een lengte van 10 tot 15 kilometer aanleggen langs bakketen, welen, grenslinden, boerderijen en akkerranden.

Lees ook:

Olga ontvangt zilveren medaille
Olga ontvangt zilveren medaille © Omroep Zeeland

Medaille

Olga van Vossen aarzelde geen moment deze zomer. Het 13-jarige meisje uit Scherpenisse sprong op 27 juni direct in het water van het zwembad in Sint-Maartensdijk toen ze een 11-jarige jongen bewusteloos onder water zag verdwijnen. Gisteren ontving ze een zilveren medaille.

Lees ook:

Bos bij Hulst
Bos bij Hulst © Otto Vosveld

Het weer

Het is vandaag bewolkt en er valt nu en dan regen. De zuidoostelijke wind is matig, op het water af en toe krachtig en de temperaturen lopen geleidelijk op tot rond 11 graden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>