Roxanne Machielse streept eerste van de acht marathons van haar lijstje

Roxanne Machielse uit Goes is een stap dichter bij haar doel; in één jaar de zes grootste marathons ter wereld lopen, de zogenoemde big six. Gisteren streepte ze de eerste van haar lijstje; de marathon van Tokio. Als Roxanne haar doel haalt, is ze de eerste Nederlandse vrouw die dit is gelukt en de tweede vrouw ter wereld.

Behalve de grootste marathons ter wereld, doet Roxanne ook mee aan de marathons van Athene en Luik.

Het weer zat Roxanne in Tokio niet mee."Het was heel erg koud en het (de regen, red.) viel met bakken uit de lucht", schrijft ze op haar Facebookpagina. "We hebben twee uur voor de start in de regen en kou moeten wachten tot we konden beginnen."

Door de kou kon Roxanne haar spieren echter niet warm houden, wat veel pijn opleverde "verzuring en kramp in beide benen vanaf de start dus het was 42 kilometer lang bikkelen wat normaal pas rond de 37 kilometer komt." Machielse finishte in 5 uur en 44 minuten.

Bijna drie ton

Maar ondanks dat is ze heel tevreden met het resultaat. Machielse loopt voor het goede doel KiKa, Kinderen Kankervrij. Behalve zij liepen er nog 35 anderen voor hetzelfde goede doel. Samen hebben ze in Tokio 278.072 euro opgehaald.

Nu Tokio achter de rug is, gaat Machielse zich klaar maken voor de tweede marathon op haar lijstje, die van Boston over zes weken.

Lees ook:

Roxanne heeft de eerste marathon van haar lijstje gestreept, nu nog vijf te gaan (foto: Facebook Roxanne Machielse)

Meer over dit onderwerp:
Boston Roxanne Machielse marathons big six Tokio
Deel dit artikel:

Reageren