Zeeland wordt wakker: Bom, herdershond en schaatsen

Zeeland wordt wakker: Bom, herdershond en schaatsen
Zeeland wordt wakker: Bom, herdershond en schaatsen © Omroep Zeeland
Vlissingse huizenblokken worden ontruimd
Vlissingse huizenblokken worden ontruimd © HV Zeeland

Vliegtuigbom ontmanteld

Inwoners van een deel van Vlissingen moesten gisteravond een deel van de avond binnenblijven wegens de ontmanteling van een vliegtuigbom. De bom werd opgevist door een baggerschip, en is met behulp van een robot ontmanteld.

Lees ook:

Edwin la Gasse uit Schoondijke hoedt zijn schaapskudde op traditionele wijze.
Edwin la Gasse uit Schoondijke hoedt zijn schaapskudde op traditionele wijze. © Omroep Zeeland

Echte liefhebber

Edwin la Gasse uit Schoondijke hoedt zijn schaapskudde op traditionele wijze: niet met bordercollies maar met Hollandse herdershonden. De Hollandse herder was -totdat de dorpskuddes in Nederland verdwenen- de rechterhand van de schaapsherder. Komend weekend zijn er veel deze herdershonden te zien tijdens internationale wedstrijden schapenhoeden in Groede.

Lees ook:

Schaatsbaan feestelijk geopend
Schaatsbaan feestelijk geopend © Omroep Zeeland

Winter begonnen in Middelburg

De winterpret kan beginnen op de markt in Middelburg want de schaatsbaan is geopend. Voor de dertiende keer op rij staat er een schaatsbaan. Vijfentwintig kinderen van de Klimopschool in Middelburg hebben als eerst op de schaatsbaan geschaatst. De schaatsbaan blijft nog open tot 13 januari 2019.

Lees ook:

Donkere wolken boven strandhuisjes in Oostkapelle
Donkere wolken boven strandhuisjes in Oostkapelle © Jo Dingemanse

Het weer

Het is vandaag bewolkt en er zijn perioden met regen. Er waait een matige tot krachtige zuidelijke wind. Het is niet koud, met maximumtemperaturen van 11 of 12 graden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>