Bom uit Vlissingen tot ontploffing gebracht op strand Vrouwenpolder

Bom uit Vlissingen tot ontploffing gebracht op strand Vrouwenpolder
Bom uit Vlissingen tot ontploffing gebracht op strand Vrouwenpolder © HV Zeeland
Vlissingse bom ontploft vanmiddag op strand Vrouwenpolder
Een baggerschip vond de Engelse duizendpnder gisteren in Vlissingen in de haven vlakbij de veerboot en het treinstation. Tijdens de ontmanteling was er daarom geen openbaar vervoer mogelijk in de omgeving. Binnen een straal van 1300 meter moest iedereen binnen blijven.
Na de ontmantelingsactie bleek dat de bom helemaal niet had kunnen ontploffen. Dat kwam omdat de explosieketen in de bom niet compleet was. De EOD ontmantelde de bom om half negen in de avond. Dat deed de opruimingsdienst op het schip zelf, met behulp van een robot.

Kans op meer bommen

Maritiem deskundige Cor Heijkoop verwacht dat dit nog niet de laatste bom is die in Zeeland opduikt. Zeker met de komst van verschillende windmolenparken voor de Zeeuwse kust, wordt het risico volgens hem alleen maar groter.
Maritiem deskundige Cor Heijkoop waarschuwt voor meer bommen
Het was niet de eerste keer dat er een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden. Bij eerdere van zulke vondsten werd ervoor gekozen om de bom ter plaatse gecontroleerd te laten exploderen. Dat was in dit geval volgens de Veiligheidsregio Zeeland 'niet verstandig', vanwege de te grote golfslag.
De ontploffing van de bom op het strand in Vrouwenpolder
De ontploffing van de bom op het strand in Vrouwenpolder © Omroep Zeeland

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>