Wild paard raakt klem in wildrooster en overlijdt, ondanks reddingspoging

Meerdere hulpdiensten zijn vanmorgen uitgerukt om een wild paard te bevrijden uit een wildrooster. Het gaat om een van de wilde paarden die rondlopen in een natuurgebied tussen Burgh-Haamstede en Renesse. Ondanks de reddingspoging overleefde het dier het niet.

Drachtige wilde merrie zit klem in wildrooster en wordt uit haar benarde positie bevrijd (foto: Dierenpolitie)

Het drachtige paard kwam met haar achterbeen tussen de spijlen van het wildrooster, laat boswachter Piet van Loon weten. Mogelijk is het dier door stress nog vaster komen te zitten. Toegesnelde hulpverleners wisten de drachtige merrie uit haar benarde politie te bevrijden.

In eerste instantie leek het er volgens de dierenpolitie op dat de merrie relatief ongehavend was, maar de wijkagent meldt dat ze later alsnog aan haar verwondingen is overleden, mogelijk door de stress of door interne verwondingen. Ook de ongeboren veulen kon niet gered worden.

"Voor zover bekend is dit bij ons het eerste dier dat door een wildrooster komt te overlijden", aldus boswachter Van Loon. Hij laat weten dat het gissen is naar de exacte oorzaak. Staatsbosbeheer gaat wel kijken of het huidige rooster aangepast moet worden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren