Op de fiets ben je sneller in Gent dan met de bus

Vanuit Zaamslag vertrok vanochtend een aantal CDA-leden met de bus naar Gent terwijl campagneleider Jaap Scheele de route op de fiets aflegde. Op deze manier probeert de partij te onderzoeken wat sneller is en vooral: wat beter kan. In hun verkiezingsprogramma voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen pleit het CDA voor een goede verbinding tussen Zeeuws-Vlaanderen en Belgiƫ.

Volgens de partij heerst er een grote werkloosheid in Gent terwijl er in Zeeuws-Vlaanderen veel vacatures zijn. Vandaar dat ze zelf wilden ervaren hoe snel passagiers met het openbaar van Zeeuws-Vlaanderen in Gent zijn en terug. Volgens de lijsttrekker was er wel wat op aan te merken. "In Zelzate en Sas van Gent moesten we een half uur op de bus wachten. Daar kwam bij dat er op die stations niks te doen was en een half uur in een bushokje zitten in de kou is geen pretje", zegt lijsttrekker Jo-Annes de Bat.

Fietsen is sneller

Jaap Scheele kwam een half uur eerder aan in Gent dan de busreizigers. "Ik heb 1 uur en 44 minuten gefietst en de anderen hebben er bijna 3 uur over gedaan met de bus", vertelt Scheele. Ook al was hij sneller, als fietser kwam hij ook nog wel een aantal verbeterpunten tegen. "Door Sas van Gent slinger je behoorlijk op het fietspad en in Sluiskil is er helemaal geen fietspad, dus daar zou ook naar gekeken moeten worden."

Conclusie

Na deze challenge kwam het CDA tot de volgende conclusie: "De overstap op de grens moet direct aansluiten of de lijn van Connexxion zou verder door moeten rijden en bij een andere halte moeten stoppen zodat de wachttijd korter wordt" aldus De Bat.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren