Vrouw die vastzat op zandplaat bij Renesse overleden

Een 45-jarige vrouw uit het Belgische Vilvoorde is vanmiddag overleden nadat zij net als haar twee kinderen (17 en 8 jaar oud) en een 23-jarige vrouw uit Duitsland met drie honden bij Renesse uit het water was gehaald. Bij opkomend tij waren ze op een zandplaat in de problemen geraakt.

Op het Verklikkerstrand werd vanmiddag rond half twee groot alarm geslagen toen werd ontdekt dat mensen en honden in de problemen waren geraakt. Het ging om een wandelaarster met drie honden en een vrouw met haar zoon en dochter. Volgens de politie kenden ze elkaar niet.

Er werd direct een grote reddingsoperatie op touw gezet. De Kustwacht kwam met een helikopter en een boot ter plaatse. Ook onder meer de brandweer en KNRM rukten uit.

De 23-jarige vrouw uit Duitsland werd eerst aan de kant gebracht samen met de jongen en het meisje. Hun moeder werd nog vermist, maar na een intensieve zoekactie vanuit de helikopter gelokaliseerd en uit het water gehaald. De vrouw is niet veel later overleden. De andere drie zijn naar ziekenhuizen gebracht. Een van de kinderen zou er ernstig aan toe zijn.

Honden

De honden die een van de vrouwen bij zich had zijn ook uit het water gehaald. Een van de dieren heeft het niet overleefd.

Alwin Don (politie) over de vier mensen die vastzaten op de zandplaat

Verklikkerstrand bij Renesse (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Renesse verklikkerstrand
Deel dit artikel:

Reageren