Actiegroep 'Noodklok Hedwige' woedend: provincie schendt auteursrecht

De provincie heeft het idee voor een kunstzinnig festival in de Hedwigepolder gestolen en toont daarmee een totaal gebrek aan respect en inlevingsvermogen. Dat staat in een open brief aan de provincie van de actiegroep 'Noodklok Hedwige'. De provincie wijst de verwijten van de hand.

Een leegstaande woning in de Hedwigepolder (foto: Omroep Zeeland)

Uit de brief blijkt dat de festivalplannen van de provincie bij de actiegroep, die fel gekant is tegen ontpoldering, in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Volgens de leden is het idee al drie jaar geleden geopperd door het Collectief Standplaats-Hedwige, maar destijds op niets uitgelopen omdat subsidie werd geweigerd. 'Noodklok Hedwige' vindt het wrang dat de provincie er met gemeenschapsgeld mee aan de haal gaat.

De provincie laat in een reactie weten 'verbaasd' te zijn over de aantijgingen. Een woordvoerder wijst erop dat de provincie niet de organisator is van het festival, dat is de Belgische organisatie Natuurpunt. Van schending van auteursrechten door de provincie is dus geen sprake.

Slag in het gezicht

Het feit dat de provincie de locatie al 'Grenspark Groot Saeftinghe' noemt, is ook tegen het zere been. "Een extra slag in het gezicht van voormalig eigenaar Gery de Cloedt en het legioen mensen dat jarenlange strijd leverde om de Hedwige te sparen", staat in de brief.

De actiegroep besluit de brief met "Wij verzoeken u dan ook met klem dit zo snel mogelijk recht te trekken."

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren