Zeeland wordt wakker: zandplaat, buurtbemiddelaars en topsporters

Goedemorgen, op vrijdagochtend 8 maart 2019 is dit in het nieuws in Zeeland:

Waarschuwingsbord Verklikkerstrand (foto: Omroep Zeeland)

Zandplaat

Een 45-jarige vrouw uit het Belgische Vilvoorde is overleden nadat ze samen met haar twee kinderen en een andere vrouw in problemen raakte op een zandplaat voor het Verklikkerstrand bij Renesse. De andere drie betrokkenen waaronder een meisje van 8 liggen in het ziekenhuis

Lees ook:

De buurtbemiddelaars werden vanwege het jubileum in het zonnetje gezet (foto: Omroep Zeeland)

Buurtbemiddelaars

Buurtbemiddeling Terneuzen bestaat tien jaar en dat was gisteravond reden voor een feestje. Vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet en ontvingen bloemen en een boek. De vrijwilligers zijn een soort rijdende rechters, maar dan zonder camera's en zonder een oordeel te vellen.

Lees ook:

Shirin van Anrooij wint Sporttalent van het jaar (foto: Orange Pictures)

Toppers

Wielrenner Antwan Tolhoek uit Yerseke is uitgeroepen tot Zeeuws Sportman van het jaar. Tennisster Lesley Kerkhove mag zich een jaar lang Zeeuws Sportvrouw van het jaar noemen.

Lees ook:

Wind aan de kust (foto: Desiree Hoondert, Vlissingen)

Weer

Vandaag is er minder wind dan gisteren. Zonneschijn en wolkenvelden wisselen elkaar af en op een enkele bui na blijft het droog. De middagtemperatuur komt uit op zo'n 10 graden. Bekijk de laatste weersverwachting op omroepzeeland.nl/weer.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren