Remco is 21 jaar en nu al meester van een vliegveld

Remco is 21 jaar en nu al meester van een vliegveld
Remco is 21 jaar en nu al meester van een vliegveld © Omroep Zeeland
Vliegveld Midden-Zeeland heeft jongste havenmeester
Belderok werkt sinds mei 2016 op het vliegveld. Hij begon als parttime assistent havenmeester. Toen de toenmalige havenmeester met pensioen ging werd zijn assistent havenmeester en Remco de vaste assistent. Toen die vaste havenmeester voor zichzelf begon is Remco de havenmeester van het vliegveld geworden. Dat was afgelopen september.

Wat doet de havenmeester van een vliegveld?

Belderok is verantwoordelijk voor het operationele gedeelte van het vliegveld, dus hij moet er voor zorgen dat er vliegtuigen en helikopters kunnen landen en opstijgen. Dat betekent dat de 23 hectare aan startbaan en aangrenzend grasveld moeten worden bijgehouden. Het maaien duurt negen uur. Remco overziet dat en ook zorgt hij dat de wet en regelgeving wordt nageleefd en stuurt hij een team van assistenten aan. Hij heeft sinds kort ook een stagiair die hij opleidt. Het werk blijft mooi omdat het volgens Remco iedere dag anders is. Daarnaast heeft hij veel contacten met partijen op het vliegveld zoals verschillende verenigingen, maar ook de politie.
Op vliegveld Midden-Zeeland landen niet alleen vliegtuigen, maar ook helikopters
Op vliegveld Midden-Zeeland landen niet alleen vliegtuigen, maar ook helikopters © Omroep Zeeland
Twee keer per jaar komen de havenmeesters van de Nederlandse vliegvelden bij elkaar. Dan merkt Remco wel dat hij de jongste is. "Tussen mij en de volgende zit tien jaar, tussen de jongste en de oudste zit zo'n vijftig jaar", legt de jonge havenmeester uit. Van piloten krijgt hij alleen maar positieve reacties. Een jonge stem aan de radio vinden ze fijn en natuurlijk ook dat jongeren ook voor de luchtvaart kiezen.

Dromen van de lucht

Remco droomt er van om zelf ook piloot te worden zodat hij uiteindelijk rondvluchten kan gaan maken vanaf het vliegveld. Nu is hij druk bezig met het halen van zijn vliegbrevet. De praktijk heeft hij al onder de knie, alleen de theorie nog. Maar tot het zo ver is gaat de havenmeester iedere dag fluitend naar zijn werk. Remco: "Daar is geen twijfel over mogelijk!"
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>