Tim van den Broeke na overleg uitgeroepen tot winnaar bij de Pannenkoekenloop

Bij de Pannenkoekenloop in Westenschouwen kwamen er vanmiddag twee heren in dezelfde tijd over de streep. De Vlissingse atleten Tim van den Broeke en Tim Pleijte kwamen in een tijd van 56.38' gelijktijdig over de finish na een afstand van vijftien kilometer. De wedstrijdleiding besliste later dat Van den Broeke deze editie van de loop won. Het brons was weggelegd voor Yunis Stitan uit Dreischor. Bij de dames ging Frédérique Burkin met de winst aan de haal.

Tim van den Broeke (links) en Tim Pleijte kwamen in dezelfde tijd aan (foto: Arjan Schotanus/Fotorunner.nl)

Van den Broeke en Pleijte waren een klasse apart in de bossen van Westenschouwen. De trainingsmaatjes uit Vlissingen hielden de concurrentie ver achter zich. Alleen Yunis Stitan kon het tempo nog enigszins volgen. Maar hij moest bij de finish toch twintig tellen toegeven op de tijden van de koplopers. Die kwamen overigens gelijktijdig aan bij de meet.

Pannenkoekenloop

Uitslag mannen, 15 km Woonplaats Tijd
1. Tim van den Broeke Vlissingen 56.38'
2. Tim Pleijte Vlissingen 56.38'
3. Yunis Stitan Dreischor 56.58'

Frédérique Burkin was de snelste bij de dames (foto: Arjan Schotanus/Fotorunner.nl)

Dames

Bij de vrouwen was er van spanning geen moment sprake. Frédérique Burkin uit Oostburg was daar een maatje te groot voor de rest van het veld. De Belgische Annick Beckers gaf bijna zes minuten toe op het schema van Burkin en eindigde als tweede. Martje van Dixhoorn kwam vlak daarachter uit op een derde plaats.

Pannenkoekenloop

Uitslag vrouwen, 15 km Woonplaats Tijd
1. Frédérique Burkin Oostburg 1:07.50'
2. Annick Beckers Kasterlee (België) 1:13:42'
3. Martje van Dixhoorn Kapelle 1:14:00'
Meer over dit onderwerp:
Atletiek
Deel dit artikel:

Reageren