Laatste carnavalsoptocht van Zeeland gaat niet door vanwege storm

De carnavalsoptocht in Ossenisse in 2017
De carnavalsoptocht in Ossenisse in 2017 © Omroep Zeeland
Volgens secretaris Peter Hiel van de Ossekoppen was er geen twijfel over mogelijk. De grens voor een verantwoorde optocht ligt rond de windkracht 6 à 7 maar er wordt windkracht 9 voorspeld. "Met zulke grote wagens is dat te gevaarlijk. De route van de optocht is redelijk beschut achter de dijk maar mensen moeten hier ook komen met hun wagen en weer weg", aldus de secretaris van de vereniging in Ossenisse.
De binnenactiviteiten gaan wel door, onder andere het limonadebal om 13.00 uur. Ook komen alle verenigingen uit de omgeving samen in Ossenisse en zal de burgemeester van Hulst de sleutels ophalen.

Teleurstellend einde carnaval

Een teleurstellend einde van het carnaval in Oost Zeeuws-Vlaanderen. Het kwam slechts een keer eerder voor dat de optocht niet door ging in Ossenisse, dat was volgens de secretaris 14 jaar geleden. "Toen stond zelfs de kering dicht dus was er ook geen twijfel over."
Maar ondanks de teleurstelling is iedereen van de vereniging volgens hem nu vooral druk bezig. Zo staan er buiten twee tenten die vanwege de storm zo snel mogelijk afgebroken worden.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>