Te veel wind voor zoektocht naar lichaam vermiste drenkeling

Te veel wind voor zoektocht naar lichaam vermiste drenkeling
Gisteren werd naar de vermiste gezocht met twee helikopters van de Kustwacht, een politieboot, een patrouilleschip van Rijkswaterstaat en twee reddingsboten van de KRNM. 's Avonds laat ging een duiker van sleep- en bergingsbedrijf Multraship het water in om in en rondom het schip te zoeken. Ook daarbij werd het vermiste bemanningslid niet gevonden.

Eigenaar uit het water gehaald

Het gezonken schip is een binnenvaartschip uit Rilland. De 39-jarige eigenaar van het schip is door de hulpdiensten uit het water gehaald. Hij is nagekeken in het ziekenhuis en zit sinds gisteravond weer thuis.
Duikers van Multraship gaan te water om te zoeken naar vermiste drenkeling op gezonken binnenvaartschip
Duikers van Multraship gaan te water om te zoeken naar vermiste drenkeling op gezonken binnenvaartschip © HV Zeeland
De vermiste opvarende is een buitenlands bemanningslid. Volgens De Feijter gaan de hulpdiensten er inmiddels niet meer van uit dat de vermiste opvarende nog in leven is. Desondanks willen Rijkswaterstaat en de duikers van Multraship proberen om zijn stoffelijk overschot te vinden, zodat het geborgen kan worden en overgedragen aan de familie.

Berging laat op zich wachten

Het scheepswrak ligt op een diepte van zo'n twintig meter. De berging van het schip zal volgens De Feijter nog wel even op zich laten wachten. "Het ligt niet in de vaargeul en hindert de scheepvaart niet, dus is het aan de eigenaar en verzekeraar om een berger te kiezen en een plan voor de berging op te stellen. En dat kan nog wel even duren. Ik verwacht op zijn vroegst in de loop van komende week daar iets over te kunnen melden."

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>