Invaller Nguyen schiet GOES naar zege op Blauw Geel'38

Het is GOES in de slotfase gelukt om toch drie punten op het eigen sportpark te houden. In de wedstrijd tegen Blauw Geel'38 boog de ploeg van trainer Rogier Veenstra in de laatste minuten een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning. Daardoor verstevigt GOES de plek in de middenmoot van de Derde Divisie B.

Op een door wind geteisterd sportpark 't Schenge kwamen de bezoekers na 28 minuten voetballen op voorsprong. GOES-verdediger Sherief Tawfik speelde een bal te kort terug naar doelman Meulmeester. De bal werd opgepikt door Koen van der Zanden en afgerond. Voetballen werd door de krachtige windstoten schier onmogelijk gemaakt. De enige twee wapenfeiten van de thuisploeg kwamen op naam van Mart de Kroo, maar in beide pogingen had hij geen succes.

Vrije trap

In de tweede helft waren er weinig kansen voor beide doelen. Pas in het slot van de wedstrijd kon GOES tot scoren komen. Een verdwaalde bal kwam terecht bij invaller Ray Kroon die de bal keurig afspeelde aan Steve Schalkwijk en hij rondde makkelijk af. Even leek GOES op het eerste gelijkspel van het seizoen af te stevenen, maar vijf minuten voor tijd besliste invaller Hiep Nguyen met een vrije trap van 25 meter de wedstrijd. Hij schoot de bal in de rechterbovenhoek en bezorgde zo zijn ploeg de drie punten.

Op de ranglijst is GOES gestegen naar de zevende plaats en neemt het afstand van de plekken die aan het eind van het seizoen verplichten tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie.

Scoreverloop

0-1 Van der Zanden (28)
1-1 Schalkwijk (81)
2-1 Nguyen (85)

Opstelling GOES

Meulmeester, Klap, Tawfik, Manuhuwa, James (Dekker/76), Hollemans, De Vlieger (Nguyen/60), De Winter, De Kroo (Kroon/66), Franse, Schalkwijk

Meer over dit onderwerp:
voetbal vv GOES Blauw Geel'38 Derde Divisie B
Deel dit artikel:

Reageren