Vader inbrekersfamilie: 'Ik heb alleen gehandeld, mijn familie wist hier niets van'

Aanhoudingen voor autoinbraken langs kust
Aanhoudingen voor autoinbraken langs kust © HV Zeeland
De familie wordt verdacht van zo'n 160 inbraken langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust. De schoondochter (20) van het gezin is in afwachting van de rechtszaak wel vrijgelaten, omdat er minder bewijs is voor haar betrokkenheid bij de diefstallen. Naast de volwassenen worden ook twee andere kinderen (17, 16) verdacht in de zaak. Zij zitten niet vast, maar verblijven in een jeugdinrichting.
Twee overige gezinsleden van 11 en 1 jaar zijn geen verdachte in de zaak. De baby is het kind van de oudste zoon en de schoondochter.

Criminele organisatie

Het openbaar ministerie ziet de man en vrouw van het gezin als leiding van een criminele organisatie, met als doel diefstallen en inbraken te plegen om zo te voorzien in hun eigen levensonderhoud. De verdachten zijn in augustus opgepakt in hun eigen camper. Ze stonden op het punt om een Walcherse camping op te rijden toen de politie arriveerde. In de camper zaten acht mensen.
De vader van het gezin riep de rechtbank op om zijn familieleden vrij te laten. "Ik ben verantwoordelijk voor enkele diefstallen en inbraken. Mijn familie wist daar niets van."

'Alleen maar plezier hebben'

De ouders van het gezin vinden de ten laste legging bovendien beledigend. "Wij sturen onze kinderen niet uit stelen. We hadden afgelopen zomer een camper van familie geleend om hier vakantie te vieren. We wilden alleen maar plezier hebben met elkaar."
26 februari gaat de zaak verder voor de rechtbank in Middelburg met opnieuw een pro-forma zitting.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>