Meldingen vuurwerkoverlast in Zeeuws-Vlaanderen

Legaal vuurwerk
Legaal vuurwerk © Omroep Zeeland
De politie schrijft op Facebook dat er niets tegen te doen is omdat het gaat om zogenaamd categorie 1 vuurwerk. Dit mag het hele jaar door vrij gekocht en afgestoken worden. Het gaat om vuurwerk zoals sterretjes, (ijs)fonteintjes en knetterballen.
Op de Facebookpagina van de politie Zeeuwse-Vlaanderen reageren sommige mensen verbaasd. Brenda schrijft: "Nou als de knallen die ik hoor categorie 1 zijn ben ik toch wel benieuwd hoe hard de knallen zijn van een hoge categorie". Nicole uit Axel zegt dat haar huisdieren "allemaal onder de bank" zaten. Ze adviseert om eens te kijken bij de plaatselijke skatebaan. Nelly uit Zaamslag vindt het "belachelijk dat het hele jaar mag".

Schouwen-Duiveland

Ook de wijkagent op Schouwen-Duiveland meldt dat er in zijn werkgebied meldingen binnenkomen van vuurwerkoverlast.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>