Profcontract voor Levi Bouwense bij Sparta Rotterdam

Levi Bouwense tekende vandaag zijn eerste profcontract bij Sparta Rotterdam
Levi Bouwense tekende vandaag zijn eerste profcontract bij Sparta Rotterdam © Orange Pictures
Bouwense maakt sinds 2013 deel uit van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Hij speelt zijn meeste wedstrijden met Jong Sparta in de Tweede Divisie. Eerder voetbalde hij bij JVOZ in Vlissingen en Bevelanders in Kamperland. "Het is me niet komen aanwaaien en heb er hard voor moeten werken. Ik ben er erg blij mee", aldus Bouwense.
Bouwense ontwikkelde zich bij Sparta tot een centrale verdediger. Daarnaast groeide hij uit tot jeugdinternational, want Bouwense maakte vorige maand zijn debuut bij Nederland O19. Hij speelde interlands tegen Duitsland O19, Armenië O19 en Portugal O19.
Hoewel hij zijn debuut in het eerste elftal van Sparta nog niet gemaakt heeft, traint Bouwense al regelmatig met de A-selectie van Sparta mee, die onder leiding staat van Henk Fräser. Wel maakte hij al twee keer deel uit van de wedstrijdselectie. "Het zou best kunnen dat ik dit seizoen een keertje mag invallen bij het eerste. Na de zomer hoop ik echt aan te sluiten."
Profcontract voor Levi Bouwense bij Sparta Rotterdam
<p>Levi Bouwense is de twaalfde speler die via de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland de stap naar het profvoetbal gaat maken. Jeremy de Nooijer was in 2012 de eerste. Daarna speelden Adreano van den Driest, Renzo Roemeratoe, Augustine Loof, Rick van Drongelen, Bradley de Nooijer, Marijn Wijkhuijs, Julius Bliek, Karim Bannani, Siebe Schets en Daan Klomp minimaal één wedstrijd als prof in competitie of beker.</p>