Zes 100-jarigen in Hof Mondriaan: 'Geen idee waarom we zo oud worden'

Feest vandaag in het Hof Mondriaan in Middelburg. Mevrouw Wilhelmina de Keijzer-Adam viert haar honderdste verjaardag. Ze is daarmee de zesde bewoner van Hof Mondriaan die ouder is dan honderd jaar. Een verklaring voor het grote aantal honderdjarigen daar hebben ze niet.

De honderdjarigen kwamen vandaag bij elkaar om gezamenlijk koffie te drinken. "We zijn geen clubje ofzo", zegt Mevrouw de Keijzer-Adam. "De meeste andere honderdjarigen ken ik niet eens." Ze heeft geen idee waarom mensen zo oud worden in Hof Mondriaan. "Er zit hier niets in het water hoor", lacht ze. "Ik ben gewoon altijd druk bezig geweest, zeker tot mijn vijfennegentigste. Misschien dat dat geholpen heeft."

Geen verklaring

Mevrouw Willemina de Jong, zelf al langer honderd jaar oud, heeft er ook geen verklaring voor. "Nee, ik zou het echt niet weten", zegt ze. "Ik wist niet eens dat we met zes eeuwelingen in dit huis zijn. De meeste zie ik vandaag voor het eerst. Ik ben er niet trots op hoor, ik zeg altijd maar: het komt je toe. Je hoeft er niets voor te doen."

Zes 100-jarigen in Hof Mondriaan: 'Geen idee waarom we zo oud worden'

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg ouderen Walcehren 100-jarigen
Deel dit artikel:

Reageren