Amerikaanse ambassadeur naar Middelburg

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland: Pete Hoekstra
De Amerikaanse ambassadeur in Nederland: Pete Hoekstra © ANP
Hoekstra zal in het auditorium van het Provinciehuis praten over actuele onderwerpen, als klimaat, fair trade en Defensie-uitgaven, die in Nederland achterblijven bij de NAVO-norm van twee procent. De lezing begint om 16.30 uur.
Sinds begin 2018 is Hoekstra ambassadeur namens de Verenigde Staten. Hij staat bekend als een zeer conservatieve Republikein. Hij is tegen het homohuwelijk en abortus, voor de doodstraf en tegen het aan banden leggen van vuurwapenbezit. Ook is hij een voorstander van het inreisverbod dat president Trump heeft afgekondigd. Hij komt op uitnodiging van de Roosevelt Institute for American Studies en de Provincie Zeeland naar Middelburg.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>